Het gemeente- en OCMW-bestuur organiseren in 2016 'Kasterlee buurt', 'Lichtaart buurt' en 'Tielen buurt'. Tijdens deze buurtvergaderingen kunnen aanwezigen vragen stellen over thema's die van belang zijn voor hun buurt, maar ook voor Kasterlee als gemeente.

"Ons uitgangspunt is om op regelmatige basis in dialoog te treden met de inwoners van onze gemeente. Omdat elke buurt, wijk of gehucht een individuele aanpak vereist, organiseren we maar liefst 11 buurtvergaderingen. Als burgemeester vind ik het – samen met het schepencollege – uiteraard erg belangrijk om het toekomstige beleid toe te lichten.

Hierbij hechten we in de eerste plaats belang aan de bemerkingen van buurtbewoners over bvb. de mobiliteit, veiligheid, onderhoud,... in hun buurt." verduidelijkt burgemeester Ward Kennes.

De eerste buurtvergadering vindt plaats op 14 april om 20 uur in het parochiecentrum van Kasterlee. De betrokken inwoners kregen hiervoor een uitnodiging in de brievenbus.
De agenda van de volgende buurtvergadering is telkens terug te vinden op de startpagina van de gemeentelijke website. Ook tijdens de vergadering kunnen inwoners nog agendapunten toevoegen.

Enkele thema's die besproken worden zijn alvast: de opvang van vluchtelingen in onze gemeente, de opmaak van een mobiliteitsplan, het Lokaal Dienstencentrum, de politiewerking, de dienstverlening van het OCMW, ...

Enkele maanden na de vergadering wordt per buurt ook een krantje verdeeld. Daarmee worden de buurtbewoners op de hoogte gehouden van mogelijke maatregelen die genomen zijn naar aanleiding van de vragen en opmerkingen die tijdens de buurtvergadering aan bod kwamen.